Verwarmen met infrarood verwarming

Samenvatting Artikel
Infrarood bijverwarming image blog 01

Infrarood verwarmingen worden steeds meer gebruikt in woningen. Ze hebben een moderne en minimalistische uitstraling en verwarmen de woning efficiënt. Maar wat kan infrarood verwarming bieden en wat zijn de voordelen? In dit artikel lees je alles over verwarmen met infrarood verwarming.

Vervang radiatoren voor infrarood verwarming

Vervang je radiatoren voor infrarood verwarming. Radiatoren zijn de traditionele manier om huizen te verwarmen, maar ze zijn niet het meest efficiënt. Sterker nog, ze worden vaak te veel gebruikt en dit leidt tot hoge stookkosten. Dit komt omdat een radiator de lucht in een ruimte verwarmt. Een efficiënte manier om je huis te verwarmen is het gebruik maken van infrarood verwarming. Met infrarood verwarming verwarm je je huis door middel van onschadelijke infrarood warmtestralen. Deze verwarming is direct te voelen en de warmte wordt door meubels, wanden en vloeren omgezet in warmte. Bovendien hoef je een infrarood verwarming niet de hele dag aan te zetten, maar bepaal je dit zelf door middel van een app op jouw telefoon.

Uitstraling van infrarood verwarming

Met infrarood verwarming zorg je voor een moderne en minimalistische uitstraling in een woning. Vergeleken met een radiator valt infrarood verwarming niet tot nauwelijks op. Dit komt doordat infrarood verwarmingen vaak witte gelakte panelen zijn. Deze infrarood panelen worden vlak tegen de muur of een plafond geplaatst. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende soorten infrarood verwarmingen, zoals glazen infrarood panelen. Hierbij is een glasplaat aan het paneel vastgelijmd. Een ander soort zijn infrarood spiegelpanelen. Deze hebben, zoals de naam al zegt, een uitstraling van een spiegel.

Infrarood verwarming sunpower feature image 01

In welke ruimtes infrarood verwarming

Infrarood verwarming kan in verschillende ruimtes worden opgehangen. De meest voorkomende ruimtes zijn: de woonkamer, de badkamer en op het terras. In de woonkamer wil je gebruik maken van comfort. Tijdens een gezellige avond met vrienden of familieleden wil je niet dat jouw gasten het koud krijgen. Op zo’n moment is infrarood verwarming handig als bijverwarming. Hetzelfde geldt voor op het terras. Wat betreft de badkamer, daar is het erg vochtig en de kans op schimmels is groot. Infrarood verwarming is dan een goede oplossing om de badkamer te verwarmen en de vochtigheid te laten verdampen. 

De voordelen van infrarood verwarming

  1. Infrarood verwarming verwarmt objecten en mensen direct. Meubels, wanden en vloeren komen direct in contact met de warme infrarood stralingen. Dit is veel efficiënter dan de luchtcirculatie die je creëert met radiatoren.
  2. Infrarood verwarming is gemakkelijk te installeren, aangezien je niet te maken hebt met allerlei leidingen waar de verwarming aan gekoppeld moet worden.
  3. Keuze uit verschillende soorten panelen, zoals infrarood spiegelpanelen, witte gelakte infrarood panelen of infrarood glaspanelen. Bovendien is er keuze uit diverse soorten kleuren. 

Het is dus mogelijk om jouw radiatoren te vervangen voor infrarood verwarming. Daarnaast geeft het een mooie en minimalistische uitstraling in jouw woning en is het mogelijk om meerdere ruimtes te verwarmen. Bovendien biedt het verwarmen met infrarood verwarming veel voordelen.