Waar moet je op letten tijdens het buiten stuken?

Samenvatting Artikel
Een stukadoor inhuren feature image 01

Wil jij ervoor zorgen dat jouw buitenkant van de woning er goed uitziet? Laat de buitenmuren opnieuw stuken voor een mooi resultaat. Bovendien zijn er veel dingen waar je op moet letten tijdens het stuken. In dit artikel lees je tips waar je op moet letten tijdens het buiten stuken.

1. Weersomstandigheden

Ga je beginnen met het stuken van de buitenmuren? Dan is het belangrijk dat je let op de weersomstandigheden. Bij te warm en zonnig weer droogt de stuclaag te snel op. Heb je te maken met regenachtig weer? Dan is er een grote kans dat de stuc wegspoelt, voordat deze droog is. De beste weersomstandigheden om de buitenmuren te stuken is een bewolkte en droge dag. 

2. Een stukadoor inhuren

Huur een professional in voor het stuken van de buitenmuren. Door een professional in te huren weet je zeker dat het stucwerk van de buitenmuren er op-en-top uitzien. Zij weten alles over het stuken van de buitenmuren, waar je op moet letten en welke weersomstandigheden het beste zijn. Daarnaast is het mogelijk om, naast de buitenmuren van een woning, de buitenmuren van een tuinhuis of veranda te laten stuken. Bovendien weten stukadoors precies hoe je stucwerk het beste kunt afwerken.

Een stukadoor inhuren feature image 01

3. Afplakken met schilderstape

Wil je zelf de buitenkant stuken? Dan is het belangrijk dat alle raam- en deurkozijnen afgeplakt zijn met schilderstape. Daarnaast wil je niet dat de bestrating rondom de woning vies wordt. Plaats dus een stucloper, dit wordt ook wel protectiekarton genoemd. Protectiekarton gaat niet snel stuk, zodra je erop gaat lopen en het nat of vochtig wordt. 

4. Gaten repareren

Zorg dat er geen gaten meer in de muren zitten. Voordat je gaat beginnen is het belangrijk dat je alle loszittende stukken verwijderd. Vervolgens kan je alle gaten opvullen met cementmortel. Hierdoor zorg je ervoor dat de muur weer één geheel wordt, waardoor het stucwerk een stuk makkelijker kan worden aangebracht.

5. Maak de buitenkant schoon en stofvrij

Maak de muren schoon en stofvrij. Dit is zeer belangrijk als je de muren gaat voorstrijken met voorstrijkmiddel. Gebruik een hogedrukspuit om de muren zo schoon en stofvrij te maken. Zodra de muren niet schoon zijn, is de kans groot dat je de viezigheid of stofdeeltjes terug gaat zien tijdens het stucwerk. Dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Met deze tips weet jij precies waar je op moet letten tijdens het stucen van de buitenkant van je huis. Het is dus belangrijk dat je let op de weersomstandigheden, het afplakken van de kozijnen en de buitenkant goed schoonmaakt. Natuurlijk is het inhuren van een stukadoor de beste optie voor een mooi resultaat.