Wat kan je met douglas hout?

Samenvatting Artikel
Wat kan je met douglas hout feature image 01

Als je op zoek bent naar een mooie en stevige houtsoort om in je tuin te gebruiken, kies dan voor douglas hout. De douglasspar is een soort zachthout dat oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt en vaak in de bouw wordt gebruikt vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Douglas hout is niet alleen sterk, maar ook zeer goed bestand tegen rotting, waardoor het een ideale keuze is voor buitenprojecten zoals je tuin. In dit artikel geven we je een aantal ideeën waar je douglas hout voor kunt gebruiken in jouw tuin.

1. Schutting

Douglas hout is perfect voor het bouwen van buiten structuren zoals een douglas schutting. Door zijn sterkte en duurzaamheid kun je er zeker van zijn dat de schutting wel 10 tot 15 jaar lang meegaat. Dit komt omdat het hout goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Ook is douglas hout door zijn mooie kleur en het egale vergrijzen een absolute tuinhout favoriet van mensen die een schutting laten plaatsen of deze al hebben van douglas hout. 

Schutting feature image 02

2. Meubilair

Douglas hout is een uitstekend materiaal voor het bouwen van meubilair voor je tuin. Of je nu een plantenbak, een bankje, stoelen of tafels wilt bouwen, douglas hout zal de klus klaren. Het is sterk en duurzaam genoeg om allerlei weersomstandigheden te doorstaan waardoor ook je meubels lang mee gaan. Bovendien past het door zijn mooie kleur wederom perfect bij elk soort inrichting in je tuin.

3. Tuinhuis

Douglas houten tuinhuizen zijn ideaal voor het creëren van een buitenomgeving met een luxe en stijlvolle uitstraling. Een douglas houten tuinhuis is de perfecte toevoeging aan elke tuin; het biedt niet alleen extra ruimte, maar ook een mooie look. Douglas hout staat bekend om zijn gemakkelijk te onderhouden kwaliteit, wat het zo populair maakt onder tuinliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar extra opslagruimte of gewoon iets anders wilt toevoegen aan je buitenruimte, douglas houten tuinhuizen overtreffen al je verwachtingen.

4. Treden of paden

Douglas hout kan worden gebruikt om treden of paden in je tuin te maken. Het hout is gemakkelijk te bewerken en kan worden gebruikt als een functionele toevoeging aan je buitenruimte. Je kunt het ook gebruiken voor verhoogde bedden, die je tuin een mooie uitstraling geven en planten beschermen.

5. Boordingen

Douglas hout is perfect voor het maken van borders in je tuin. Deze houtsoort is sterk genoeg om bestand te zijn tegen de weerselementen, en het unieke nerfpatroon in het hout geeft elke buitenruimte een unieke uitstraling. Je kunt douglas hout ook gebruiken als een accent rond trappen of paden.

6. Voeg karakter toe

Tenslotte kan douglas hout worden gebruikt om je tuin meer karakter te geven door het maken van rustieke accenten. Deze houtsoort is perfect voor het maken van vogelhuisjes en andere decorstukken die charme toevoegen aan je tuin. Je kunt er ook unieke hekwerken, priëlen en andere tuinstructuren mee maken.

Dit zijn slechts enkele manieren waarop je douglas hout in je tuin kunt gebruiken. Met zijn gemakkelijk te bewerken eigenschappen en aantrekkelijke nerfpatroon is deze houtsoort perfect voor elk buitenproject. Wat je ook met douglas hout doet, je kan er zeker van zijn dat het vele jaren meegaat. Met zijn sterkte en duurzaamheid zijn er dus talloze mogelijkheden om deze houtsoort in de tuin te gebruiken. Of je nu op zoek bent naar een schutting, meubels of accenten wilt toevoegen, douglas hout is de perfecte keuze. Dus waarom zou je wachten? Begin vandaag nog aan je tuin en maak iets moois met douglas hout!